Menneskene er dyr, sa kongene. Syndere, sa prestene. Egoister, sa både økonomene og biologene. I flere århundrer har vestlig kultur tatt utgangspunkt i at mennesket er fordervet. Og når vi antar at folk flest er onde, gjør vi også dårlige politiske og økonomiske valg.
Men hva om vi hele tiden har tatt feil? I denne boka samler Rutger Bregman nyere forskning innen psykologi, økonomi, biologi og arkeologi. Han tar oss med på en reise gjennom historien og gir nye svar på gamle spørsmål. Hvorfor var det akkurat vår art som erobret verden? Hvordan forklarer vi våre største ugjerninger? Og har vi innerst inne en tilbøyelighet til det gode eller det onde?
I en bok som er blitt kalt både øyeåpnende og revolusjonerende, tegner Bregman et positivt bilde av våre iboende egenskaper. Folk flest er gode omskriver ikke bare historien, den kaster også et nytt, mer håpefullt lys på fremtiden.
Rutger Bregman (1988) er historiker og forfatter fra Nederland. Han har utgitt flere bøker om historie, filosofi og økonomi. Han er journalist for The Correspondent og hans tekster er også blitt publisert av Washington Post, The Guardian og BBC. Utopia for realister ble en internasjonal bestselger. I og med Folk flest er gode er Bregmans bøker nå oversatt til over førti språk.